Rasmussen College Module 6 Aseptic Hand Washing and Medication Questions

Description

Module 06 Final Exam

This final exam contains 50 questions that
cover content in all the modules. This is a timed exam, and is set for
50 minutes. You only have one opportunity to complete this exam. During
the exam, you will be alerted when you have used half your time, and
again when you have 5 minutes, 1 minute, and 30 seconds remaining. Once
time has expired, your exam will be automatically submitted.

Question text

A 14-month old child weighing 22 pounds is prescribed cefixime 150mg po daily. The usual pediatric dose is 8 mg/kg per day. The prescribed dose is

unable to tell from the information given.

b. within guidelines.

c. too high.

d. too low.

Question 2

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A patient has a prescription for amlodipine 3.75 mg po daily. How many tablets of amlodipine 2.5 mg will be taken per dose, and how many tablets should be dispensed for a month supply?

2 1/2 tablets per dose, 75 tablets per month

b. 2 tablets per dose, 60 tablets per month

c. 1 tablet per dose, 45 tablets per month

d. 1 1/2 tablets per dose, 45 tablets per month

Question 3

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A patient is prescribed to receive a dose of oxycodone 5 mg every 6h prn for pain. The last dose was administered at 10:30 a.m. What is the earliest time the next dose may be administered in military
notation?

1430

b. 1830

c. 1630

d. 4:30 pm

Question 4

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A patient is to get methotrexate 200 mg/m2 IV over 2 hours for leukemia. The patient’s BSA is 1.6 m2. What is the dose?

125 mg

b. 160 mg

c. 320 mg

d. 400 mg

Question 5

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A patient is to take 2 g
of amoxicillin 1 hour before her dental appointment. How many 250 mg
capsules should be dispensed for 1 dose?

4 capsules

b. 8 capsules

c. 10 capsules

d. 6 capsules

Question 6

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A patient weighs 70 kg. How many pounds does he or she weigh?

31.8 lbs

b. 140 lbs

c. 35 lbs

d. 154 lbs

Question 7

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A physician instructs a mother to give her child guaifenecin 100 mg po QID.
The pharmacy only stocks guaifenecin at a 200 mg/10 mL concentration.
How many teaspoons should be given per dose if the mother
has lost the metric dosing spoon?

1 tsp

b. half-teaspoon

c. 5 tsp

d. 2 tsp

Question 8

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A prescription is written for 2 tablets of ferrous sulfate 325 mg per dose. How many grains will the patient take each dose?

100 gr

b. 1 gr

c. 10 gr

d. 5 gr

Question 9

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A prescription for
azithromycin 120 mg per dose is to be prepared with azithromycin 200
mg/tsp. What volume will be given per dose?

5 mL

b. 8 mL

c. 6 mL

d. 3 mL

Question 10

Points out of 1.00

Flag question

Question text

A prescription for digoxin 250 mcg po daily is received. How many digoxin 0.125 mg should be take per dose?

4 tablets

b. 2 tablets

c. 3 tablets

d. 1 tablet

Question 11

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Chlorhexidine gluconate (Hibiclens) 4% has how many grams of chlorhexidine gluconate in 40 mL?

1.6 g

b. 0.8 g

c. 1.2 g

d. 16 g

Question 12

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Clonidine is available as
a 0.1 mg strength scored tablet. The patient is to take 0.05 mg per
dose. How many tablets should be taken per dose?

half-tablet

b. 5 tablets

c. 1 tablet

d. 2 tablets

Question 13

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Convert 3 L to milliliters.

30,000 mL

b. 3,000 mL

c. 300 mL

d. 30 mL

Question 14

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Convert 454 g to kilograms.

0.454 kg

b. 4.54 kg

c. 45.4 kg

d. 0.0454 kg

Question 15

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Convert Synthroid (levothyroxine) 25 mcg to mg.

2.5 mg

b. 0.025 mg

c. 0.25 mg

d. 0.0025 mg

Question 16

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Convert the ratio strength 5:30 to a percent.

6.67%

b. 5%

c. 20%

d. 16.67%

Question 17

Points out of 1.00

Flag question

Question text

How many grams of NaCl are in 100 mL of 0.9% NS?

0.009 g

b. 90 g

c. 9 g

d. 0.9 g

Question 18

Points out of 1.00

Flag question

Question text

How many kilograms of sodium chloride are in 500 mL of a 3% NaCl solution?

0.15 kg

b. 0.015 kg

c. 1.5 kg

d. 15 kg

Question 19

Points out of 1.00

Flag question

Question text

How many milliliters of
solution can be made with 30 mL of dextrose 50% by adding sterile water
to make a final concentration of 5%?

300 mL

b. 3,000 mL

c. 1,200 mL

d. 120 mL

Question 20

Points out of 1.00

Flag question

Question text

How much sterile water must be added to 20 mL of lidocaine 1% to make a final concentration of 0.25% lidocaine?

60 mL

b. 40 mL

c. 80 mL

d. 20 mL

Question 21

Points out of 1.00

Flag question

Question text

How much of Erythromycin Pediatric will need to be dispensed if the instructions are to take 1 tsp po with breakfast and dinner for 10 days?

80 mL

b. 50 mL

c. 120 mL

d. 100 mL

Question 22

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Hydrocortisone cream 2.5% is what ratio strength?

1:20

b. 1:40

c. 1:25

d. 1:10

Question 23

Points out of 1.00

Flag question

Question text

If the ratio strength of epinephrine solution is 1:1000, what is the percentage strength?

0.1%

b. 10%

c. 1%

d. 0.01%

Question 24

Points out of 1.00

Flag question

Question text

In order to make a 1:40
ratio strength solution of Burow’s solution (aluminum acetate), how many
milliliters of water will need to be added to 12.5 grams?

50 mL

b. 750 mL

c. 1,000 mL

d. 500 mL

Question 25

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Nystatin oral suspension
is available as 100,000 units/mL. The patient is to swish and spit 1 tsp
four times a day. How many units will the patient use each day?

Select one:

a. 400,000 units

b. 1,500,000 units

c. 500,000 units

d. 2,000,000 units

The correct answers are:

1-b, 2-d, 3-c, 4-c, 5-b, 6-d, 7-a, 8-c, 9-d, 10-b, 11,-a,
12-a, 13-b, 14-a, 15-b, 16-d, 17-d, 18-b,19-a, 20-a, 21-d, 22-b, 23-a,
24-d, 25-d.